Bekende Nederlandse liedjes van Annie M.G. Schmidt in een Frans jasje!

Op uitnodiging van De Culturele Salon verzorgt acteur Wil van der Meer op zondag 18 september een muzikaal programma in de Witte Kerk te Heiloo.

In de loop der jaren vertaalde acteur Wil van der Meer in samenwerking met Muriel Mioulet en Frank de Kaey een aantal klassiekers uit het oeuvre van Annie M.G. Schmidt in het Frans.

Aan de hand van deze liedjes en verhalen vertelt Van der Meer, in een intiem programma, over de bijeenkomsten op de legendarische zaterdagen, waar meer dan twaalf jaar lang een toneelstuk voorgelezen en gesproken werd aan Annie M.G. Schmidt, maar ook over zomers die hij doorbracht op het landgoed van haar in Zuid Frankrijk. Zijn landing in de Amsterdamse theaterwereld vanuit een provinciale slagersfamilie, komt ook ter sprake.

Met liedjes en zijn eigen verhaal, legt Wil van der Meer aan Annie M.G. de 21e eeuw uit.

(Tekst: Annie MG Schmidt/Muziek: Harry Bannink en Cor Lemaire/ Vertaling: Muriel Mioulet, Frank de Kaey en Wil van der Meer/Zang & Samenstelling: Wil van der Meer/ Piano: Hilmar Leujes)

Datum: zondag 18 september
Aanvang: 15.00 uur, de zaal is open vanaf 14.30 uur

De Culturele Salon is een initiatief van de samenwerkingspartners Bibliotheek Heiloo, Muziek- en Dansschool Heiloo, Theater de Beun en de Witte Kerk Heiloo.

Kijk op https://www.deculturelesalon.nl/evenementen voor tickets en informatie

Back To Top