Filmliga terug in De Beun: breder programma, meer vertoningen

Een van de oudste filmclubs van Nederland keert terug. Onder de naam Filmliga De Beun zijn Filmliga Heiloo en theater De Beun een hernieuwde samenwerking aangegaan. Filmliga Heiloo programmeert voor haar leden al zestig jaar arthousefilms. Komend seizoen wordt dit aanbod uitgebreid met meer vertoningen en een nieuw abonnement voor publieksfilms.

Voorheen verzorgde Filmliga Heiloo in theater De Beun alleen het filmhuisaanbod en was Cinescoop verantwoordelijk voor de publieksfilms. Na de gedwongen sluiting van het theater tijdens de coronacrisis, is De Beun in overleg gegaan met de huurders om een nieuwe, toekomstbestendigere organisatievorm op te zetten. De directie van Cinescoop heeft besloten niet in deze hervorming mee te gaan en is gestopt met programmeren.

Onder de naam Filmliga De Beun wordt nu zowel de publieksfilm- als de arthouse-programmering voortgezet. Ook breidt het aantal vertoningen uit: naast vier avondvoorstellingen van maandag tot en met donderdag, is een voorstelling op dinsdagmiddag toegevoegd. Sinds april dit jaar wordt al succesvol met de nieuwe opzet geëxperimenteerd, vertelt theatermanager Jelle Klingeler: “Bezoekers zijn ontzettend blij dat ze weer bij ons van films kunnen genieten.”

Dankzij het succes keert Filmliga De Beun vanaf september, als het nieuwe seizoen van start gaat, volledig terug. Filmliefhebbers kunnen kiezen tussen een seizoenslidmaatschap voor arthouse- of publieksfilms of beide abonnementen combineren. Ieder lidmaatschap biedt maandelijks toegang tot een door de Filmliga geselecteerde film, op een vast moment en op een vaste stoel in de zaal. Daarnaast zijn bij elke voorstelling twee drankjes inbegrepen.

Heeft u nog Beunbundel, Deze kunt u inzetten voor een nieuw lidmaatschap!

Back To Top